‘t LAPP wil stad mooier maken

Omroep Flevoland – 19 februari 2018

In een grauw en anoniem kantoorpand in Lelystad zit creatieve broedplaats ’t LAPP. Lelystads Artistiek Participatie Platform. Een verzameling mensen die zich bezig houden met duurzaamheid, kunst, cultuur, bewustwording en natuur. Voorzitter Norma Karmelk: “We willen graag de nadruk leggen op het positieve, op wat er goed gaat. Zo willen wij Lelystad mooier maken”.

Burn out

Het LAPP is begonnen toen de man van Norma, Ben, een burn-out kreeg. “Hij moest van de arts gaan wandelen, maar tijdens zijn wandeltochten zag hij zoveel blikjes in het groen liggen dat hij het ging verzamelen. Van deze blikjes is hij kunst gaan maken. Vanuit dat bewustzijn is het LAPP ontstaan.”

De creatieve ondernemers die samenkomen bij het LAPP zijn op zoek naar sociale cohesie en willen van Lelystad een sociaal betrokken stad maken. “De maatschappij functioneert het beste als jong en oud elkaar steunt. Dat is de kracht van een goede samenleving”, aldus Norma.

Anti-kraak

Het LAPP zit nu anti-kraak in een oud kantoorpand in het Lelycentrum. Eerder moesten ze door de sloop van het Trefpunt in Lelystad vertrekken uit hun oude atelier. Norma: “Het is lastig om in Lelystad ruimte te vinden voor een atelier, wij werken zoveel mogelijk zonder gemeentesubsidie”.

In de toekomst hopen ze dat het gebouw van Scholen Gemeenschap Lelystad (SGL = cultureel erfgoed) een verzamelgebouw kan zijn voor alle creatieve ondernemers van de stad. Norma: “In 2020 vertrekt de SGL uit het huidige gebouw om samen te gaan in de onderwijscampus, het zou een droom zijn dat het oude gebouw een creatieve functie krijgt. De brief met het plan die ‘t LAPP naar de verschillende instanties schreef, staat hier.

Meest recente berichten

Archief

Brandende vraag of meer weten? Neem contact met ons op!