Project Description

Broedplaats ‘t LAPP is als stadsambassadeur verbonden aan De Stadsambassade Lelystad: een netwerk van pioniers die werken aan onze nieuwe stad en mensen verbinden en inspireren. Als stadsambassadeur wil ‘t LAPP Lelystad mooier maken.

Lelystad mooier maken

Bij ‘t LAPP (Lelystads Artistiek Participatie Platform) houden we ons bezig met duurzaamheid, kunst, cultuur, bewustwording en natuur. Voorzitter Norma Karmelk: “We willen graag de nadruk leggen op het positieve, op wat er goed gaat. Zo willen wij Lelystad mooier maken”.

Burn out
Het LAPP is begonnen toen de man van Norma, Ben, een burn-out kreeg. “Hij moest van de arts gaan wandelen, maar tijdens zijn wandeltochten zag hij zoveel blikjes in het groen liggen dat hij het ging verzamelen. Van deze blikjes is hij kunst gaan maken. Vanuit dat bewustzijn is het LAPP ontstaan.”

De creatieve ondernemers die samenkomen bij het LAPP zijn op zoek naar sociale cohesie en willen van Lelystad een sociaal betrokken stad maken. “De maatschappij functioneert het beste als jong en oud elkaar steunt. Dat is de kracht van een goede samenleving”, aldus Norma.

Anti-kraak
Het LAPP zit nu anti-kraak in een oud kantoorpand in het Lelycentrum. Eerder moesten ze door de sloop van het Trefpunt in Lelystad vertrekken uit hun oude atelier. Norma: “Het is lastig om in Lelystad ruimte te vinden voor een atelier, wij werken zonder subsidie”.

In de toekomst hopen ze dat het gebouw van Scholen Gemeenschap Lelystad (SGL) een verzamelgebouw kan zijn voor alle creatieve ondernemers van de stad. Norma: “In 2020 vertrekt de SGL uit het huidige gebouw om samen te gaan in de onderwijscampus, het zou een droom zijn dat het oude gebouw een creatieve functie krijgt.”

Lees meer over ‘t LAPP als stadsambassadeur.

Ruimte voor verkenning

’t LAPP is een innovatieve en creatieve denktank die een stem geeft aan mensen met originele en bruikbare initiatieven die voor sociale cohesie zorgen in hun leefomgeving.

Of je nu een beginnend creatief ondernemer bent of een kunstenaar op zoek naar atelierruimte. Of je nu samen wilt eten, muziek maken, creëren of bewegen. Of je nu een buurtproject wilt starten of een cursus wilt organiseren . Bij ’t LAPP vind je ruimte om jouw ideeën vorm te geven in een inspirerende omgeving.

Heb jij een briljant idee of tof initiatief? Laat je horen! Pitch jouw idee of vul het contactformulier hieronder in als je eerst meer informatie wilt.

Brandende vraag of meer weten? Neem contact met ons op!