Project Description

Goede atelierruimte voor kunstenaars is in Lelystad dungezaaid. In ‘t LAPP vinden diverse kunstenaars echter hun plek om te creëren, te ontwikkelen en te exposeren. Zo beschikt het LAPP over diverse ateliers (variërend in grootte van 8 m2 tot meer dan 25m2) en een heuse donkere kamer. In deze laatste werkt fotograaf Wesley van Zutphen aan zijn carrière als kunstenaar.

Donkere kamer

Fotograaf Wesley van Zutphen uit Lelystad werkt vanuit broedplaats ‘t LAPP in Lelystad aan zijn toekomst als kunstenaar. Als fotograaf werkt hij het liefst nog met ouderwetse analoge film. In zijn donkere kamer in ‘t LAPP ontwikkelt en drukt hij zijn foto’s af. “In ‘t LAPP komen mensen samen die hetzelfde denken, dat vind ik fijn”, aldus Wesley. Hij vindt dat er in Lelystad veel te weinig ruimte is voor kunstenaars en creatieve ondernemers. “In Zwolle, waar ik op school zit, zijn er websites waar je ateliers kan huren. Dat mis ik in Lelystad”.

Thema’s

Het liefst maakt hij foto’s van het landschap. “De kust van Lelystad is erg mooi, maar ook het polderlandschap heeft een leegte die mij erg aanspreekt. Het centrum van de stad zou beter kunnen, maar lelijk is ook mooi”, aldus de jonge fotograaf.

Toekomst

Wesley zit nu in het laatste jaar van zijn MBO-opleiding fotografie in Zwolle. Na de zomer hoopt hij te kunnen beginnen aan de kunstacademie. “Ik wil graag kunstenaar worden, al blijft fotografie altijd mijn passie”.

Ruimte voor verkenning

’t LAPP is een innovatieve en creatieve denktank die een stem geeft aan mensen met originele en bruikbare initiatieven die voor sociale cohesie zorgen in hun leefomgeving.

Of je nu een beginnend creatief ondernemer bent of een kunstenaar op zoek naar atelierruimte. Of je nu samen wilt eten, muziek maken, creëren of bewegen. Of je nu een buurtproject wilt starten of een cursus wilt organiseren . Bij ’t LAPP vind je ruimte om jouw ideeën vorm te geven in een inspirerende omgeving.

Heb jij een briljant idee of tof initiatief? Laat je horen! Pitch jouw idee of vul het contactformulier hieronder in als je eerst meer informatie wilt.

Brandende vraag of meer weten? Neem contact met ons op!